Zero Hero csomagolások

Olvasási idő: 3 perc

A Zero Hero vállalkozás a zero waste, azaz nulla hulladék gondolatiság mentén jött létre.

Mivel többek között webshopot is üzemeltetünk, azaz termékeket árulunk és a személyes átvételen kívül használjuk a Foxpost csomagküldő szolgáltatást, és házhozszállítást is vállalunk jogosan merül fel a kérdés, hogy mibe és hogyan csomagoljuk a termékeinket, hogy a lehető legkevesebb hulladékot termeljük.

A Zero Hero vállalkozás a zero waste, azaz nulla hulladék gondolatiság mentén jött létre. Mivel többek között webshopot is üzemeltetünk, azaz termékeket árulunk és a személyes átvételen kívül használjuk a Foxpost csomagküldő szolgáltatást, és házhozszállítást is vállalunk jogosan merül fel a kérdés, hogy mibe és hogyan csomagoljuk a termékeinket, hogy a lehető legkevesebb hulladékot termeljük.

Miután leadtad a megrendelésed, és elkezdtük annak feldolgozását, az alábbi csomagolásokat kapják a termékeid attól függően, hogy melyik szállítási opciót választottad a rendeléskor.

Foxpost csomagküldő szolgálat és házhozszállítás esetén:

A termékeket mérettől függően karton dobozba, vagy karton borítékba csomagoljuk. Ezek a dobozok és borítékok újrahasznosított papírból készültek, és 100%-ban lebomlanak.

A termék és a hozzá tartozó doboz közötti méretkülönbségek kitöltésére nátron papírt használunk. A nátron papír környezetbarát, 100%-ban újrafelhasználható papírból készül.

A ragasztószalagunk pedig, amivel lezárjuk a dobozokat környezetbarát, 100%-ban újra felhasználható, enyvréteggel ragad. Egy nedves szivacs segítségével oldódik ki a papírból az enyv, amely ragacsosságának köszönhetően odaragasztja a szalagot a papírdobozhoz.

Amennyiben a rendelésed törékeny terméket is tartalmaz, kukorica alapú térkitöltőt használunk amely lebomlik, illetve vízben is hamar feloldódik. Ránézésre nekünk a kukoricából készült pufi nasi jut eszünkbe róla, de azért ezt a térkitöltőt emberi fogyasztásra nem ajánlanánk. 🙂

A számládat FSC minősítésű újrahasznosított papírra nyomtatjuk. Mi az irodában is csak ilyet használunk, de csak akkor nyomtatunk, ha muszáj!

FSC minősítés:
A minősítés garantálja, hogy az adott termék olyan erdőgazdaságból származik, ahol a kitermelés és az erdő újratelepítése során figyelembe veszik a biodiverzitást (az élővilág sokféleségét) és az ökológiai egyensúly fenntartását. (további infó: zoldnyomda.hu)

A kötelező termékcímkéket pedig hamarosan leváltjuk, és azok is komposztálhatóak lesznek, vízben oldódó ragasztóval.

Extra:

A bélyegzőnkre nagyon türelmesen vártunk, de megérte. Büszkén jelentjük, hogy fa nyelű bélyegzővel pecsételünk nektek. 🙂

 

Személyes átvétel esetén:

Ha személyesen látogatsz el hozzánk, és úgy veszed át a rendelésed, nem adunk csomagolást a termékekhez. Természetesen, ha igényt tartasz rá, biztosítunk számodra kartondobozt. A célunk azonban az, hogy a termékek minél kevesebb csomagolással jussanak el a tulajdonosaikhoz.

Te mit tehetsz?

Azzal, hogy olyan termékeket vásárolsz, melyekkel egyszer használatos társaikat váltod le, és a rövid- helyett hosszú távra tervezel velük, már megtettél egy fontos lépést a zöldebb jövőért. Mit szólsz, ha azt mondjuk, van még egy apró lépés, amivel segíthetsz a tisztább környezet létrehozásában? Rendelésed véglegesítésekor írd be megjegyzés rovatba, hogy csak e-számlát kérsz, így nem nyomtatunk neked. Helyette e-mailben kapod majd meg a fizetésedet visszaigazoló számlát.

Ha van kedved, oszd meg tőlünk vásárolt termékeidet a közösségi médiában, és használd a #zeroherovagyok hashtaget, hadd párosítsunk arcot a neveitek mellé. 🙂

Szeretettel,

A Zero Hero csapat