GYIK

Kik vagytok ti, és miért éppen azok?

A Zero Hero csapat legfőbb célja, hogy közelebb hozzuk a természetet a városi élethez. Alternatívát nyújtunk mindenkinek, aki szeretne zero hero-vá válni, és változtatni saját életén, valamint bolygónk jövőjén.

Milyen szempontok alapján szerettek bele 1-1 a termékbe, hogy aztán mások számára is elérhetővé tegyétek a webshopban?

Folyamatosan azon törjük a fejünket, hogyan lehetne minél több területről száműzni a műanyagokat, egyszerhasználatos csomagolásokat. Ezért mindig nyitott szemmel járunk a világban, és keressük az alternatív megoldásokat, amikkel könnyen fenntarthatóvá változtatható bárki életvitele.

Amikor felismertük a problémás területet, elindul a kutatás a legkisebb környezeti terheléssel járó termék után, majd a lista szűkítését követően azt a terméket választjuk ki, ami designban legközelebb áll hozzánk. Persze csak abban az esetben, ha nem terhelőbb a környezetre, mint a többi lehetőség. Hiszen ami a leginkább számít, az az, hogy tudatos választásainkkal minél kisebb terhet rójunk a Földre.

Ha zero/less waste életmódba kezdek, ki kell dobnom minden meglévő műanyagot a háztartásomból?

Természetesen a válaszunk: Nem. Senkit sem buzdítunk arra, hogy az összes, még használható műanyag fogkeféjét, nejlonját stb. hajítsa a kukába, de használhatóságuk végeztével mindenki tegyen egy apró lépést annak érdekében, hogy élhetőbb bolygót hagyjunk magunk után, és lehetőleg olyan alternatívát válasszon, ami hosszú élettartamú, netalántán örökéletű.

Van kedvenc piacotok?

Naná

Detti: Az összes. Viccet félretéve a kis vidéki piacok a kedvenceim

Zita: Bosnyák téri piac, minden szombat délelőtt <3

Lilla: Nyáron a szabadtéri piac része, télen a már gyönyörűen felújított Hunyadi téri vásárcsarnok

Szoni: A Fény utcai piacnál nincs jobb, mindent egy helyen tudok intézni, a friss zöldségek és idénygyümölcsök a kedvenceim, és persze ragaszkodom a kedvenc kofáimhoz is. De ha úgy alakul, a cipőmet is ezen a piacon javíttatom.

Viki: Én a Mom Biopiacán szerzem be mindig a legfrissebb bio termékeket, általában közvetlenül a termelőtől, és ehhez a vásárlási-élményhez szerintem nincs fogható.

Melyik az a csomagolt termék, amiről nehéz volt vagy egyáltalán nem sikerült lemondanotok?

Detti: Az ásványos lecsengésű Sauvignon blanc. (: Persze a kiürült üveget mindig elviszem a színes üveg gyűjtőtartályba.

Zita: A legfinomabb vegán majonézről nem tudok lemondani. Kivéve, ha kiderítem a recept titkát, és végre otthon is el tudom készíteni magam.

Lilla: Egyelőre sajnos a tampon az én csomagolt termék mumusom. Tudom, tudom, igyekszem ráhangolódni fejben az Organicup-ra.

Szoni: Mars csoki😬

Viki: Lurpak vaj, méghozzá a sós. 😮 Pedig kipróbáltam számtalan csomagolásmentes opciót, de sajnos nem találtam ennél finomabbat. <3

Meg tudom tapizni/jobban szemügyre venni a termékeket személyesen, mielőtt eldönteném, hogy megvásárolom-e?

Naná, nagyon szeretünk veletek találkozni személyesen. (: Zero Hero átvételi pontunkon várunk szeretettel a nyitvatartási napokon:

Kedd: 14-18 óráig
Csütörtök: 10-15 óráig

Miért vásároljak nálatok?

Ha nálunk vásárolsz, akkor egy kis összetartó családi vállalkozást támogatsz, akik magánszemélyekként és cégként is próbálják minimalizálni a környezeti terhelést. Vásárlásoddal segítesz megvalósítani legvadabb álmainkat, hogy egy óriási lépést tehessünk a műanyagmentes megoldások kínálatában.

Lenne néhány kérdésem a termékekkel/egy bizonyos termékkel kapcsolatban. Kitől érdeklődhetek?

Ha a terméklapon nem találtál választ, akkor írj bátran nekünk a hello@zerohero.hu-ra, vagy keress minket a Facebookon és Instagramon.

Kíváncsi vagyok a Szállítás és Fizetés kisokosra.

https://zerohero.hu/szallitas-fizetes

Külföldre megoldható a szállítás?

Folyamatban van a külföldi szállítás ügyeinek intézésre, már csak keveset kell aludni, és elindítjuk. Mindenképp szólni fogunk, amint ez beindul. (:

Hogy lehetek viszonteladótok?

Amennyiben viszonteladónk szeretnél lenni, ide kattintva olvashatod viszonteladói tájékoztatónkat.

 

Van, amire nem kaptál választ? Írj nekünk bátran a hello@zerohero.hu címre, és mindenben segítünk.