Elfogyott
Az otthoni csíráztatás egyszerű, pénztárcabarát és garantáltan a vitamindús végeredmény. Nem kell hozzá egy komplett eszközpark, csupán egy csíráztató edényre, magokra és gondoskodásra lesz szükséged.
A tökéletes végeredményért javasoljuk a csíráztató üvegedény használatát, amit szintén megtalálsz a kínálatunkban.
Használati Kisokos:
1.Öblítés:
1-1,5 evőkanállal a választott vetőmagból helyezz az üvegbe, majd csavard rá a tetőt és töltsd fel vízzel. Rázd fel jól az üveg tartalmát, majd öntsd ki a vizet a tető lecsavarása nélkül. Ismételd meg a műveletet kétszer.
2. Beáztatás:
Töltsd fel ismét vízzel az üveget és tartsd azt szájával felfelé egy éjszakára, hogy az üvegben lévő magok megszívják magukat és gyorsabban csírázni kezdjenek.
3. Csíráztatás:
10 óra állás után öntsd le a felesleges vizet, majd töltsd meg az üveget ismét vízzel, jól rázd fel és öntsd le. Helyezd az üveget ferde állásba, hogy a felesleges víz továbbra is távozni tudjon és a csírák is elég levegőhöz jussanak. Naponta öblítsd át a fejlődő csírákat a már ismert módon!
4. Csírák elkészítése:
A használt vetőmag fajtájától függően a csírázás 4-6 napig tarthat. Minél hosszabban állnak a csírák, annál lágyabb lesz az ízük.
Felhasználásuk rendkívül sokrétű, alkalmasak köretnek, de levesek vagy saláták alkotói is lehetnek.
Kiválóan beilleszthetőek a napi étkezésekbe.