Elfogyott
Bio magok az egyszerű otthoni csíráztatáshoz.
Az otthoni csíráztatás egyszerű, pénztárcabarát és garantáltan a vitamindús végeredmény. Nem kell hozzá egy komplett eszközpark, csupán egy csíráztató edényre, bio magokra és gondoskodásra lesz szükséged.
Első és egyben a legfontosabb szabály, hogy vegyszermentes, bio magukat csíráztass, amiket bármikor az évben elvethetsz.
A tökéletes végeredményért javasoljuk a csíráztató üvegedény használatát, amit szintén megtalálsz a kínálatunkban.
Használati Kisokos:
1.Öblítés:
1-1,5 evőkanállal a választott vetőmagból helyezzen az üvegbe, majd csavarja rá a tetőt és töltse fel vízzel. Rázza fel jól az üveg tartalmát, majd öntse ki a vizet a tető lecsavarása nélkül. Ismételje meg a műveletet kétszer.
2. Beáztatás:
Töltse fel ismét vízzel az üveget és tartsa azt szájával felfelé egy éjszakára, hogy az üvegben lévő magok megszívják magukat és gyorsabban csírázni kezdjenek.
3. Csíráztatás:
10 óra állás után öntse le a felesleges vizet, majd töltse meg az üveget ismét vízzel, jól rázza fel és öntse le. Helyezze az üveget ferde állásba, hogy a felesleges víz továbbra is távozni tudjon és a csírák is elég levegőhöz jussanak. Naponta öblítse át a fejlődő csírákat a már ismert módon!
4. Csírák elkészítése:
A használt vetőmag fajától függően a csírázás 4-6 napig tarthat. Minél hosszabban állnak a csírák, annál lágyabb lesz az ízük.
Felhasználásuk rendkívül sokrétű, alkalmasak köretnek, de levesek vagy saláták alkotói is lehetnek.
Kiválóan beilleszthetőek a napi étkezésekbe.
Kiszerelés: 15 g
Származási hely: Magyarország